Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon godina skrivanja

Ratko Mladić je tempirana bomba?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ratko Mladić odbacuje mogućnost da se dobrovoljno preda haškom sudu. Nakon višegodišnjeg skrivanja, odbjegli general je kao tempirana bomba koja vrlo lako u smrt može odvesti nedužne ljude iz svoje okoline. Ratni general vojske Republike Srpske ni ne razmišlja o brojnim pozivima da dobrovoljno izađe pred lice pravde', piše u jednom od izvještaja o potrazi za njim.

Operativci koji traže Mladića zabilježili su da je general bio 'vrlo uvrijeđen' kada je 2002. godine od njega traženo da napusti objekte Vojske Jugoslavije, kao i da se godinu dana nakon toga skrivao u stanovima u Novom Beogradu, piše Blic.

Pročitajte i ovo Sergej Surovikin Nema ga od subote Nestao ruski general koji je navodno znao za Wagnerovu pobunu: "Ono što će se dogoditi ovom čovjeku bit će vrlo zanimljivo" Ante Gotovina (lijevo)/načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov Govor postao hit Branitelji koji su se družili s Gotovinom neće pred kamere, načelnik Pakoštana znao za druženje: "Kriv sam, zvao sam ga tamo. Ostalo bi tiho da se on nije pojavio''

>> Ratko Mladić botoksom ispeglao lice?

>> VIDEO: Kako bi danas mogao izgledati Ratko Mladić

Tim za potragu došao je i do saznanja da se Mladić sve vrijeme ponaša kao iskusni ilegalac, da se po stanovima u kojim se skriva nečujno kreće u vunenim čarapama, da ne dozvoljava glasan razgovor, a da zbog straha od bolesti i mogućnosti odlaska u bolnicu vrlo vodi računa o higijeni. Također, dugo je inzistirao na tome da ga posjećuje obitelj, redovito gleda televiziju i igra šah. 

Upućeni, prema navodina B92, posvjedočili su da Mladić s pripadnicima vlastitog osiguranja postupa grubo, zahtjeva od njih da probaju hranu prije njega te ga redovito moraju izvještavati gdje su hranu kupili i od koga. Sustav Mladićećvog osiguranja podrazumijeva da se članovi tima međusobno kontroliraju i prisluškuju, a neki bivši suradnici navodno su negodovali jer su u taj posao bila uvučena čak i njihova djeca. Saznanja tima koji traga za bjeguncem potvrđuju da novac sakupljen za Mladićevo skrivanje često završava u džepovima i firmama njegovih najbližih suradnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene