Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravičan slučaj

Osuđena na 99 godina: Tinejdžerica hladnokrvno ubila drugu za 9 milijuna dolara. Odvela ju je na planinarenje, a onda...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Denali Brehmer 2019. pristala je izvršavati naručena ubojstva u zamjenu za novac. 2024. ona i naručitelj osuđeni su na zatvorsku kaznu od 99 godina.

Sud u Saveznoj državi Aljasci osudio je Denali Brehmer (23) na 99 godina zatvorske kazne zbog ubojstva tinejdžerke Cynthije Hoffman 2019. godine.

Prema sudskim dokumentima, tada 18-godišnja Brehmer upoznala je preko interneta tada 21-godišnjeg Darina Shilmillera iz Indiane koji se predstavljao kao milijunaš. U kontaktima s Brehmer ponudio joj je 9 milijuna dolara ili više za silovanje i ubojstvo te je tražio od nje da mu pošalje fotografije i videe ubojstva. Nije naveo ime žrtve.

Brehmer i njezin prijatelj kojem je ponudila dio zarade Kayden McIntosh, tada 16-godišnjak, navodno su na prevaru Hoffman odveli na planinarenje tijekom kojeg su ju ubili metkom u potiljak i bacili u rijeku. Njezino tijelo policija je pronašla dan nakon što je prijavljen njezin nestanak, piše CBS.

Najviša moguća kazna

Brehmer se početkom suđenja u veljači prošle godine izjasnila krivom za ubojstvo prvog stupnja nakon što su optužbe zbog urote, poticanja ubojstva, namještanja dokaza i ubojstva drugog stupnja bile odbačene.

Maksimalnoj kazni koju joj je sud odredio pogodovalo je i to što je osumnjičena da je zajedno sa Schilmillerom natjerala maloljetnu osobu da snimi seksualno eksplicitne slike. Oboje su se po tim optužbama izjasnili krivima.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Kansasu SEKUNDE UŽASA VIDEO Pogledajte trenutak u kojem je počela pucnjava na paradi! Čovjek koji je svladao napadača: "Zaletio sam se u njega..."

Sudac Andrew Peterson ubojstvo Hoffmanove nazvao je "tragičnim i bezumnim" te dodao da Brehmer nije pokazala nimalo kajanja nakon ubojstva jer je nastavila sudjelovati u Schilmillerovim ostalim kriminalnim zahtjevima.

U siječnju ove godine i naručitelj Shilmiller također je osuđen na 99 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu, dok je za lipanj zakazano suđenje trećem sudioniku u naručenim ubojstvima Calebu Leylandu, koji se izjasnio krivim za jednu optužbu za ubojstvo drugog stupnja. Sudit će mu isti sudac koji je sudio i Brehmer.

Suđenje Kaydenu McIntoshu još traje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene