Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekla da ide u Španjolsku

Uzela jednogodišnjeg sina i otišla u džihad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po izlikom putovanja u Španjolsku još se jedna djevojka odlučila na odlazak u džihad.

Britanka Tareena Shakil donedavno je bila obična djevojka koja je uživala u pop kulturi i koja je nakon rastave braka skrbila o svom jednogodišnjem sinu. Prije četiri mjeseca internetu je počela otkrivati radikalan islam što je dovelo do njenog nedavnog odlaska u Islamsku državu.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Roditeljima je rekla da ide na odmor u Španjolsku, uzela je sina sa sobom i otišla u sasvim drugom pravcu - u Tursku. Iz Turske je prešla u granicu sa Sirijom. Sada se javila svojoj obitelji i rekla im kako se ona i njen sin Zaheem nalaze u Raki - uporištu islamskih ekstremista.

Još četiri Hrvatice otišle u Islamsku državu?

'Nije bilo razloga da posumnjamo u njen odlazak u Španjolsku. Otišla je odjevena u traperice i top', rekao je njen otac Muhamed.

Prije odlaska napravila je Facebook profil pod imenom Tameena al Amirah na koje je objavila fotografije islamističkih boraca i zastavu Islamske države.

Tareena je samo joj jedna u nizu mladih Britanaca koji u domovini ostavljaju sve i odlaze u džihad, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene