Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udale se za borce

Još četiri Hrvatice otišle u Islamsku državu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Hrvatice ranjene u zračnom napadu na Raku, iz diplomatskih izvora se doznaje kako su u Islamskoj državi trenutno još 3 ili 4 Hrvatice.

Vijest o djevojci iz Zagreba koja je ranjena u posljednjem napadu na Islamsku državu u sirijskom gradu Raki odjeknula je domaćim medijskim prostorom, a kako se doznaje iz diplomatskih izvora, radikalnim islamistima u borbama u Siriji i Iraku pridružile su se još tri ili četiri državljanke RH, piše Jutarnji.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

Te su žene prethodno prešle na islam nakon čega su se priključile radikalnim borcima Islamske države. One u borbama ne sudjeluju direktno, no to se podudara s izvješćem SOA-e u kojem se navodi kako izvjesni broj žena sklapa brakove s islamističkim borcima nakon čega odlaze u ratna područja kao njihova pratnja.

U zračnom napadu na uporište IS-a poginula Bošnjakinja, Hrvatica ranjena!

Iako su radikalni islamisti potvrđeno djelovali u susjednim zemljama poput BiH i Slovenije, Hrvatska nije identificirana kao država u kojoj islamisti regrutiraju svoje članove. Tome uvelike u prilog ide djelovanje Islamske zajednice u Hrvatskoj koja se vrlo kritički postavlja prema radikalnom islamu i idejama ISIS-a. Prije nekoliko godina zabilježeni su pokušaji osnivanja organizacije vehabija u Zagrebu no to je spriječene suradnjom Mešihata i sigurnosnih službi.

Hrvati koji naglo prijeđu na islam i počne živjeti po svim običajima smatraju se, zbog trenutne situacije, potencijalno sumnjivima te ih SOA ima u evidenciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene