Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije stotina članova udruga za zaštitu ljudskih prava okupili su se u ponedjeljak navečer na Trgu Italija u Santiagu kako bi "proslavili" smrt bivšeg diktatora Augusta Pinocheta (91) koji je preminuo u nedjelju navečer u glavnom čileanskom gradu.


Udruge za zaštitu ljudskih prava pozvale su pristaše na prosvjed u utorak ispred spomenika Salvadorea Allendea, na ustavnom trgu, u trenutku kada će biti vojni pokop generala Pinocheta.

Vezani članci Dubravko Blašković, predsjednik Općinskog vijeća Općine Tovarnik, i Marina Bešić Đukarić (Foto: Dnevnik.hr) Kolone kamiona zagorčavaju život stanovnicima Tovarnika: ''Imam osjećaj da se nalazimo u '91. kad smo bili pod okupacijom" Slika nije dostupna Potres pogodio čileansku prijestolnicu Santiago

"Okupili smo se kako bi pokazali radost koju nam je donijela vijest o smrti Pinocheta", kazala je Patricia Silva, predsjednica Udruge obitelji pogubljenih političkih zatvorenika tijekom vojne diktature. Na kraju prosvjeda skupina Pinochetovih protivnika se pokušala uputiti prema palači La Moneda ali ih policija rastjerala u miru.

Pinochet, koji je umro u nedjelju u 91. godini, bit će pokopan u utorak uz vojne, ali ne i državničke počasti.