Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutro na Novom Zelandu

Ministrica dala ostavku: Pijana skrivila nesreću i opirala se uhićenju, a ima i drugih problema

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Parlamentarni izbori u Novom Zelandu održat će se u listopadu, a kabinet aktualnog premijera ostao je bez četvrte ministrice od ožujka.

Novozelandska ministrica pravosuđa Kiritapu Lyndsay Allan, poznata kao Kiri Allan, podnijela je ostavku nakon što je skrivila prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju.

Optužena je za neopreznu vožnju i opiranje uhićenju, a nesreća, u kojoj nije bilo ozlijeđenih, dogodila se u Wellingtonu prethodnu večer.

Allan je četvrta ministrica iz kabineta premijera Chrisa Hipkinsa koja je otišla iz Vlade od ožujka, a parlamentarni izbori u Novom Zelandu održat će se u listopadu.

Nakon uhićenja, bivša ministrica zadržana je u policijskoj postaji četiri sata prije nego što je puštena.

"Allan je shvatila da je nemoguće da ostane ministrica", rekao je premijer na konferenciji za medije i dodao da će Allan, koja pati od ekstremne emocionalne boli, zasad ostati članica parlamenta, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kako je to moguće Neviđen skandal na aerodromu u Podgorici! Unijela dvije plinske boce u avion i onda prišla pilotu

Bivša ministrica grca u problemima

Allan, koja je također bila i ministrica za regionalni razvoj, očuvanje i upravljanje izvanrednim situacijama, nedavno je uzela slobodne dane zbog privatnih problema te se na posao vratila prošloga ponedjeljka.

Prošli je mjesec potvrdila da se rastaje od partnerice, a suočava se i s optužbama zbog loših odnosa sa svojim osobljem.

"Moji jučerašnji postupci pokazuju da nisam u redu. Razmislit ću o svojoj budućnosti u politici", poručila je 39-godišnjakinja pred kojom je bila, barem donedavno, vrlo svijetla budućnost.

Allan je nekoć bila miljenica Laburističke stranke, a nakon što je Jacinda Ardern odstupila sa svoje dužnosti ranije ove godine, čak se govorilo da bi je mogla naslijediti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi slučaj u Nevadi Mališana (2) ubila ameba koja jede mozak: Stručnjaci upozoravaju na rijetku, ali fatalnu infekciju

Više ministara otišlo iz Vlade

Hipkins se suočava s mnogim problemima, između ostalog i s odlascima ljudi iz Vlade.

Ministar prometa i imigracije Michael Wood podnio je ostavku u lipnju jer nije otkrio mogući sukob interesa vezan za vlasništvo dionica, a mjesec dana ranije ministar carine Meka Whaitiri pridružio se drugoj stranci.

Prije četiri mjeseca ministar policije Stuart Nash smijenjen je nakon što je otkriveno da je davao povjerljive podatke donatorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene