Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija u Münchenu

Otkrio kako će funkcionirati nova Trumpova migrantska uredba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova izvršna uredba o imigrantima koju priprema Bijela kuća omogućit će manje kaotičnu provedbu nego raniji tekst kojega je primjenu obustavilo američko pravosuđe, rekao je u subotu američki ministar za domovinsku sigurnost John Kelly.

"Predsjednik misli objaviti skraćenu, racionaliziranu inačicu prve izvršne uredbe i ovaj put ćemo imati prigodu raditi na njezinoj provedbi kako se nitko ne bi našao paraliziran zbog sustava", rekao je John Kelly na muenchenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo John Kelly (Foto: AFP) Umirovljeni general John Kelly Predstojnik ureda Bijele kuće: "Nisam nazvao Trumpa idiotom, on zna da je ta priča sra..." Slika nije dostupna Izazvao pomutnju Nakon samo dva tjedna, Scaramucci više nije dio Trumpovog tima

Kelly je usto još jednom rekao da odluka Donalda Trumpa nije ni na koji način bila uperena protiv muslimana, nego da je to bila "stanka" kako bi se preispitale migrantske procedure za "neke zemlje, napose za njih sedam" kako bi se osiguralo da nijedan "terorist" ne uđe u Sjedinjene Države.

Nakon potpisivanja Trumpove sporne uredbe po kojoj je državljanima sedam zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom bio zabranjen ulazak u zemlju, velik broj putnika s vizama nije mogao ući u SAD ili je ostao u zračnim lukama.

Tekst je usto stvorio zbrku u aviokompanijama i u zračnim lukama, pa je Međunarodna organizacija za zračni prijevoz (IATA) kritizirala tu odluku donesenu "bez dogovora i prethodnog upozorenja".

Američki predsjednik je pak tvrdio da je sve savršeno funkcioniralo.

Američko pravosuđe je privremeno obustavilo primjenu uredbe dok se o njoj vode rasprave na sudovima, a mnogi su je kritičari američke administracije ocijenili diskriminirajućom i protuustavnom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene