Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršanje odnosa

Još jedan odlazak iz Trumpova tima: Do kraja godina predstojnik predsjedničkog ureda više neće biti John Kelly

John Kelly (Foto: AFP)
John Kelly (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump u subotu je najavio odlazak do kraja godine svojega najbližeg savjetnika, Johna Kellyja, predstojnika ureda Bijele kuće.

"John Kelly odlazi krajem godine", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući, dodavši da će ime njegova nasljednika objaviti za dan ili dva, navodi agencija France Presse.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

"To je super momak", kazao je Trump o Kellyju, dodavši da je "iznimno cijenio njegov rad".

Novinarski upiti o skorom Kellyjevom odlasku sve češće su se mogli čuti u posljednje vrijeme, osobito zato što su američki mediji pisali o pogoršanju odnosa između dvojice muškaraca.

Prije nego što je postao Trumpov glavni savjetnik u Bijeloj kući u srpnju 2017., Kelly je u prvih šest mjeseci obavljao dužnost ministra domovinske sigurnosti.

Reuters kaže pozivajući se na dužnosnika Bijele kuće kako Trump razgovara sa suradnikom potpredsjednika Nickom Ayersom da bude zamjena za Kellyja.

Dužnosnik je rekao da predsjednik i Ayers još rade na uvjetima rekavši kako Trump želi da on obavlja posao dvije godine ali da Ayers to nije u mogućnosti zbog svoje obitelji.

"Predsjednik i Nick još uvijek rade na konkretnim uvjetima da on preuzme posao", rekao je dužnosnik Bijele kuće Reutersu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene