Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi postupak

Milovanoviću 6 godina zatvora zbog razbojništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Milovanović, protiv kojega se zajedno s još dvojicom optuženih u Srbiji vodi sudski postupak za ubojstvo suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, u ponedjeljak je u Beogradu u drugom postupku osuđen na šest godina zatvora zbog razbojništva.

Zbog mjera sigurnosti izazvanih nedavnim Milovanovićevim pokušajem bijega iz zatvora, izricanje presude održano je u sudnici u beogradskom zatvoru.

Željko Milovanović nalazi se među šestoricom kojima su na zagrebačkome županijskom sudu 3. studenoga 2010. izrečene presude za ubojstvo Pukanića i Franjića, pri čemu je njemu suđeno u odsutnosti.

Optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, Milovanović je u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora.

Početkom veljače Milovanović i pripadnik tzv. 'zemunskog klana' Sretko Kalinić, osuđen na 30 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, pokušali su pobjeći iz zatvora u Beogradu, u čemu su bili spriječeni. (Hina)

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene