Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miloševićevi nasljednici pokušavaju iznajmiti vilu na Dedinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije, haškog optuženika Slobodana Miloševića, posredstvom prijatelja pokušava iznajmiti vilu u Tolstojevoj ulici na beogradskom Dedinju, pišu današnje beogradske "Večernje novosti".

Vilu od 300 četvornih metara, koju je Milošević kupio 1999. godine na temelju krivotvorenih dokumenata, tri dana uoči početka NATO bombardiranja Jugoslavije, prema pisanju lista, pokušava iznajmiti Miloševićev sin Marko, uz pomoć svoje izvanbračne supruge Milice koja živi u Požarevcu i bliskih prijatelja, a s iznajmljivanjem se složila i njegova majka, Miloševićeva supruga Mirjana Marković.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica Slika nije dostupna Incident na Dedinju Jovanka nazvala policiju, vjeruje da joj je netko provalio u vilu

"Večernje novosti" podsjećaju na nedavne glasine da je kuća - oduzeta nakon Drugog svjetskog rata čuvenom beogradskom izdavaču Geci Konu - nuđena i na prodaju, po cijeni od tri milijuna eura, ali se navodno nije našao kupac.

Vlasti u Srbiji su prošle godine počele postupak oduzimanja vile od Slobodana Miloševića, ali je nakon njegove smrti u ožujku ove godine postupak obustavljen, a Republičko javno pravobraniteljstvo, koje je nadležno u tom slučaju, svoje nepostupanje opravdava činjenicom da ne može,  ni u Beogradu ni u Požarevcu, gdje je Milošević pokopan, naći njegovu smrtovnicu. 

"Tajno, u omanjem kombiju, u pratnji policije, Milici Gajić, supruzi Marka Miloševića, prije 15 dana proslijeđene su iz Haaga sve Miloševićeve stvari - knjige, odijela, kravate... zapakirane u paketima. Među njima, tvrdi Rasim Ljajić, šef Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haškim tribunalom, nije bilo smrtovnice", piše dnevnik "Blic", koji je prvi i objavio mogućnost da će Miloševićevim nasljednicima vila na Dedinju biti vraćena zbog izgubljene smrtovnice koju je izdao Haški sud.

Miloševićeva smrtovnica je, kako tvrde nadležni u Veleposlanstvu
Srbije u Nizozemskoj, poslana neposredno nakon smrti bivšeg
predsjednika, i to u tri primjerka, od čega je jedan diplomatskim
kanalima upućen nadležnim tijelima Srbije.

"Ukoliko se takav dokument izgubio negdje u Srbiji, a nije ga netko "slučajno" zagubio, čitav problem mogao je biti riješen jednostavnim i brzim potezom. Da su problem željele riješiti i nastaviti postupak oduzimanja vile, vrijedne pet milijuna eura, lokalne pravosudne vlasti obratile bi se Tribunalu sa zahtjevom da im proslijedi dokaz o Miloševićevoj smrti", piše "Blic", kojem je glasnogovornica Haškog suda Aleksandra Milenov kazala da joj "nije poznato da je takav zahtjev upućen tom sudu".

"Ali, sasvim je sigurno da lokalni sudovi mogu zatražiti bilo koji
dokument od Tribunala, njihov zahtjev će biti razmatran, a dokument poslan veoma brzo", kazala je ona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene