Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miloševićev sin optužuje Haag da mu je ubio oca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Milošević, sin bivšeg predsjednika Srbije, te SRJ i haaškog pritvorenika optuženog za ratne zločine i genocid Slobodana Miloševića, optužio je u pismu Haški sud i njegove dužnosnike da su s predumišljajem ubili njegova oca.

U prvom javnom obraćanju javnosti u objavljenom pismu koje je, kako pišu Večernje novosti, naslovio na potpredsjednika ICTY-ja suca Kevina Parkera koji je vodio internu istragu, predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti UN-a i glavnog tajnika UN, Marko Milošević zatražio je da vrhovna tjela Ujedinjenih naroda odbace izvješće Haškog suda o smrti njegova oca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Haaški sud zaključio 'Milošević predvodio pothvat etničkog čišćenja Hrvata i Muslimana' Slika nije dostupna Wikileaks objavio tajne dokumente WikiLeaks: Šef Haaga špijunirao Miloševića

U pismu sucu Parkeru Marko navodi kako je dobio izvješće o uzroku iznenadne i prerane smrti oca. ''Nažalost, ono je upravo onakvo kakvo sam i pretpostavljao da će biti. Prije svega, moram primijetiti da vaša istraga nije pokrenuta zbog "špekulacija u medijima da je Slobodan Milošević otrovan", navodi sin haaškog optuženika. "Kontinuirana opravdanja pred medijima u vašim izvješćima netočna su i uvrijedljiva", rekao je Marko Milošević.

Haag je potvrdio da je zaprimio pismo mlađeg Miloševića, ali nema nikakav komentar, zato što je slučaj Milošević zaključen Haški sud je nakon istrage objavio kako je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću te da nije otrovan. Naveli su također kako su propusti u osiguranju Haškog suda omogućili da sam uzima lijekove. Istraga je zaključila kako je bivši jugoslavenski predsjednik i haški optuženik umro 11. ožujka od srčanog udara u pritvoru Haškoga suda gdje mu se sudilo za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Marko Milošević napisao je kako pismo predstavlja službeno reagiranje njegove obitelji na izvješće ICTY-ja o uzroku smrti njegova oca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene