Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milošević dobio nasljednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasljednik Slobodana Miloševića na čelu Socijalističke partije Srbije (SPS) je dosadašnji predsjednik Glavnog odbora te stranke Ivica Dačić.

Ta je odluka donesena kasno u noći s nedjelje na ponedjeljak, nakon što je više od dvije tisuće izaslanika na kongresu u drugom krugu dalo više glasova Dačiću nego Miloradu Vučeliću, njegovu protukandidatu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEOPHODAN PROJEKT Milošević o izgradnji stambeno poslovnog naselja u Petrinji: ''Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti detalje'' Slika nije dostupna Srbija: Socijalisti nastavljaju pregovore s radikalima i demokratima

SPS-a je osnovan u srpnju 1990. godine, a za predsjednika je izabran Slobodan Milošević, koji je na toj funkciji ostao sve do svoje smrti 11. ožujka ove godine, kad je umro u pritvoru Haškog suda, u kojem mu je suđeno za ratne zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Na kongresu je usvojena i Rezolucija o povijesnoj ulozi Slobodana Miloševića, a Dačić je u svom govoru kazao da je "SPS bio uz Slobodana Miloševića, neka Milošević počiva u miru, a SPS će uvijek biti uz njega".

"SPS treba jasno kazati svima da će Kosovo braniti svim sredstvima", izjavio je Dačić na kongresu, naglasivši da "nitko nema pravo reći da se neće ponovo ratovati", te dodao da će ta stranka svim sredstvima braniti očuvanje Republike Srpske, kao i da "dok se SPS pita, neće biti izručenja Haškom sudu, jer su za SPS oni koji su branili zemlju heroji, a ne zločinci".

SPS je u dosadašnjem sazivu srbijanskog parlamenta sa svoja 22 zastupnika (od ukupno 250) podržavao manjinsku vladu premijera Vojislava Koštunice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene