Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milijuni hindusa na slavlju ritualnog pranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko milijuna hindusa okupilo se na sjeveru Indije na ritualnom pranju povodom hodočašća Ardh Kumbh Mele, najvećeg vjerskog okupljanja na svijetu tijekom kojeg vjernici peru svoje grijehe u Gangesu, iznimno hladnom u ovo doba godine.

Neposredno prije izlaska sunca prvi su vjernici ušli u vodu na mjestu gdje se spajaju rijeke Jamuna, Ganges i Sarasvati. Hindusi vjeruju da je to mjesto jedno od četiri na kojima su bogovi prolili kap eliksira besmrtnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stravične slike "Ovo bi moglo izazvati opasne bolesti": Trupla žrtava koronavirusa plutaju svetom rijekom Slika nije dostupna Dnevno umire 4000 ljudi Stravični prizori u svjetskom žarištu korone, "sveta rijeka" naplavila desetke trupala: "Ovo nas je doista zgrozilo"

Indijske vlasti su za ovaj događaj, koji se smatra jednim od
najmasovnijih vjerskih okupljanja na svijetu, pripremile 50.000 šatora i 25.000 pokretnih nužnika, razmještenih na prostoru od 80 kvadratnih kilometara duž obala Gangesa. U izgradnju te infrastrukture uloženo je 125 milijuna eura, a kao osiguranje raspoređeno je 50 tisuća policajaca.

Mjesne vlasti očekuju oko 50 milijuna vjernika tijekom
vjerskog slavlja koje se održava svakih šest godina u svetom gradu Allahabadu u državi Uttaru Pradeshu, oko 400 kilometara sjeverno od New Delhija.

'Glavni zadatak će nam biti usmjeravati i upravljati gomilom, svjesni činjenice da nas samo u srijedu ovdje očekuje oko 10 milijuna ljudi', izjavio je P. N. Mishra, koji radi u organizaciji okupljanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene