Miguel Diaz-Canel i Mahmud Abas (Foto: AFP)
Miguel Diaz-Canel i Mahmud Abas (Foto: AFP) Foto: Afp

Novi kubanski čelnik Miguel Diaz-Canel primio je u petak u Havani palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i dao mu potporu za osnivanje palestinske države.


"Miguel Diaz-Canel ponovio je trajnu potporu Kube neotuđivom pravu Palestinaca da formiraju svoju vlastitu državu, s granicama prije 1967. i Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom", objavili su službeni kubanski mediji.

Vezani članci Palestinci prosvjeduju (Foto: AFP) - 3 Krvoproliće u Pojasu Gaze: Izraleske snage ubile 55 Palestinca, ranjeno više od 2400 ljudi, a Bijela kuća za sve krivi Hamas Mahmud Abas (Foto: AFP) Prvi sastanak palestinskog nacionalnog vijeća nakon 1996.

Kuba je također odbacila "unilateralnu odluku američke vlade da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela i premjesti tamo svoju ambasadu", dodaju mediji.

Mahmud Abas je zahvalio Kubi za potporu njegovom narodu, objavila je kubanska novinska agencija.

Palestinski čelnik u subotu završava svoju turneju po Latinskoj Americi, tijekom koje je posjetio i Venezuelu i Čile, dvije zemlje koje su također dale potporu osnivanju palestinske države.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u prosincu odluku da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela.

Premještanje američke ambasade predviđeno je za 14. svibnja kako bi se vremenski poklopilo sa 70. obljetnicom stvaranje Države Izrael. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju