Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak u havani

Novi kubanski čelnik podržao osnivanje palestinske države

Miguel Diaz-Canel i Mahmud Abas (Foto: AFP)
Miguel Diaz-Canel i Mahmud Abas (Foto: AFP) Foto: Afp
Novi kubanski čelnik Miguel Diaz-Canel primio je u petak u Havani palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i dao mu potporu za osnivanje palestinske države.

"Miguel Diaz-Canel ponovio je trajnu potporu Kube neotuđivom pravu Palestinaca da formiraju svoju vlastitu državu, s granicama prije 1967. i Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom", objavili su službeni kubanski mediji.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima

Kuba je također odbacila "unilateralnu odluku američke vlade da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela i premjesti tamo svoju ambasadu", dodaju mediji.

Mahmud Abas je zahvalio Kubi za potporu njegovom narodu, objavila je kubanska novinska agencija.

Palestinski čelnik u subotu završava svoju turneju po Latinskoj Americi, tijekom koje je posjetio i Venezuelu i Čile, dvije zemlje koje su također dale potporu osnivanju palestinske države.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u prosincu odluku da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela.

Premještanje američke ambasade predviđeno je za 14. svibnja kako bi se vremenski poklopilo sa 70. obljetnicom stvaranje Države Izrael. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene