Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mianmarske vlasti uhićuju promatrače nemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji gušenja prosvjeda u Yangonu u kojem su prošli tjedan na ulice izašli deseci tisuća ljudi, vojne vlasti u Mianmaru uhićuju i promatrače koji su samo pljeskali prosvjednicima, kao i osobe koje su fotografirale događaj.

U srijedu navečer snage sigurnosti ulazile su u kuće na ulici Kyartawya, istočno od pagode Shwedagon i uhitile desetke ljudi koji su navodno davali moralnu potporu mirnim demonstracijama koje su od 18. do 26. rujna potresle Yangon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna To nije konačan broj Za lokalne izbore 2017. predloženo blizu 10.500 promatrača Slika nije dostupna Točan broj krajem tjedna Već prijavljeno 11.000 promatrača, broj nije konačan

"Oni su krivi što su pljeskali i ohrabrivali redovnike", rekao je
jedan promatrač.

Pagoda Shwedagon, najsvetiji budistički hram bio je središte iz kojega su kretali marševi redovnika ugušeni u krvi. Vlasti su objavile da su poginula desetorica redovnika, a promatrači kažu da je broj mrtvih veći.

Uhićeno je više fotografa amatera, među ostalima i onaj koji je navodno fotografirao truplo ubijenoga redovnika kako pluta na rijeci Yangonu.

Zapadni je tisak rujanske prosvjede proglasio trijumfom interneta i novinarstva običnih građana koji su fotografirali i slali informacije iz zemlje unatoč čvrstome stisku režima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene