Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić s Fischerom o Ašneru i Zagorcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je u ponedjeljak novinarima u Beču kako su u razgovoru s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom spomenuti slučajevi Milivoja Ašnera i umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

"Austrija je pravna država u kojoj će pravosuđe odigrati svoju ulogu, a izvršna vlast svoju" rekao je Mesić novinarima. Rekao da kako će propisi i regulativa biti poštivani i u ta dva slučaja te da u tom smislu neće biti prigovora.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Mesić je opovrgnuo navode Vladimira Zagorca iz intervjua austrijskom dnevnom listu Die Presse, u kojem je optužio hrvatskog predsjednika za organiziranje političkog procesa protiv njega.

"Niti ja imam utjecaja na pravosuđe niti na organe gonjenja. Ono za što sam zainteresiran jest da se milijuni maraka koji su opljačkani u Hrvatskoj vrate u Hrvatsku, a tko je to odnio to neka pravosuđe utvrdi, ja s tim nemam veze", rekao je predsjednik Mesić.

"Posebno nemam ništa sa Zagorcem, koji sam sebe stavlja u politički kontekst. On je bio vozač generalu Čermaku, ja razumijem da je to važno zanimanje, ali ne baš tako ključno što se Hrvatske tiče", zaključio je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene