Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je u ponedjeljak novinarima u Beču kako su u razgovoru s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom spomenuti slučajevi Milivoja Ašnera i umirovljenog generala Vladimira Zagorca.


"Austrija je pravna država u kojoj će pravosuđe odigrati svoju ulogu, a izvršna vlast svoju" rekao je Mesić novinarima. Rekao da kako će propisi i regulativa biti poštivani i u ta dva slučaja te da u tom smislu neće biti prigovora.

Vezani članci Austriju pogodilo veliko nevrijeme (Foto: AFP) - 2 Muškarac poginuo u odronu koji je uništio njegovu kuću - "Zakopalo ga je blato..." Snijeg u Austriji/Ilustracija (Foto: AFP) - 2 Snijeg donio probleme: U Austriji ne rade telefoni, deseci tisuća Francuza su bez struje

Mesić je opovrgnuo navode Vladimira Zagorca iz intervjua austrijskom dnevnom listu Die Presse, u kojem je optužio hrvatskog predsjednika za organiziranje političkog procesa protiv njega.

"Niti ja imam utjecaja na pravosuđe niti na organe gonjenja. Ono za što sam zainteresiran jest da se milijuni maraka koji su opljačkani u Hrvatskoj vrate u Hrvatsku, a tko je to odnio to neka pravosuđe utvrdi, ja s tim nemam veze", rekao je predsjednik Mesić.

"Posebno nemam ništa sa Zagorcem, koji sam sebe stavlja u politički kontekst. On je bio vozač generalu Čermaku, ja razumijem da je to važno zanimanje, ali ne baš tako ključno što se Hrvatske tiče", zaključio je Mesić.