Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neskladni odnosi njemačke kancelarke Angele Merkel s ministrom vanjskih poslova Frank-Walterom Steinmeierom još su jednom zapeli nakon što je njegov poziv sirijskom kolegi da posjeti Njemačku izazvao prosvjede i SAD i Libanona.


Merkel i najviši dužnosnik oporbenih socijaldemokrata u velikoj njemačkoj vladajućoj koaliciji, posljednjih se mjeseci imali nekoliko nesuglasica u pogledu politike, a kulminacija je ostvarena javnom svađom o politici prema Kini u studenom prošle godine.

Vezani članci Sjednica Sabora Burno u Saboru zbog izmjena Zakona o braniteljima: "Udaljava ih se od društva i realnog života" Zračni napadi u Siriji, ilustracija Amerikanci bombardirali bazu proiranske milicije u Siriji

Vladin glasnogovornik Thomas Steg u petak je priznao kako se njih dvoje ne slažu u pogledu Steinmeyorove odluke da u četvrtak u Berlinu ugosti sirijskog ministra vanjskih poslova Valida al-Mualema.

Dodao je kako je jučerašnji gotovo dvosatni susret izazvao prosvjede SAD-a i Libanona i osudu saveznika njemačke kancelarke, koje je verbalno uobličio konzervativni zastupnik Eckart von Klaeder riječima kako Steinmeier "stalno prostire crveni tepih" Siriji.