Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel zalaže se za pristup Hrvatske Europskoj uniji, a zajedno s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom je u Berlinu pohvalila napredak koji je Hrvatska postigla na tom putu, objavili su njemački elektronski mediji nakon njihova sastanka u Berlinu.


'Zajedno smo utvrdili da u Hrvatskoj postoji jasan napredak', rekla je Merkel na zajedničkoj konferenciji za tisak održanoj nakon razgovora u Orbanom. 'Njemačka je vrlo otvorena i raduje se pristupanju Hrvatske Europskoj uniji', naglasila je kancelarka Merkel. Dodala je kako se sada s nestrpljenjem iščekuje da se vidi hoće li ocjena Europske komisije biti dovoljna za pristup.

Mađarski premijer Orban naglasio je kako je pristup država zapadnog Balkana važna zadaća Europske unije te je posebno pohvalio jasnu njemačku potporu Hrvatskoj koju je Merkel izrekla. (Hina)

Vezani članci Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa, i Mislav Bago Bliska Tuđmanova suradnica otkriva što se događalo neposredno pred Oluju: "Svi su znali da pripremamo vojnu akciju, ali nisu znali kada će krenuti" Slika nije dostupna Kacin: Srbiji datum pregovora s EU ‘na dohvat ruke’