Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove mjere poticaja

Merkel: Njemačka nema snage za velike programe rasta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je ustvrdila da Njemačka nema snage za provedbu novih mjera poticaja gospodarstva a da ne dovede u pitanje 'gubitak povjerenja' koje uživa na međunarodnoj sceni.

'Nemamo snage i drugi put provesti velike konjunkturne programe a da ne izgubimo međunarodno povjerenje', rekla je Merkel na primanju predstavnika saveza banaka.

Zemlje koje traže aktivnu potporu rastu , primjerice stimuliranjem potražnje, Merkel je podsjetila na nužnost provođenja reformi i konsolidacije proračunskih financija, ono što već mjesecima uporno ponavlja.

>> Merkel poručila Putinu da Rusiji treba 'aktivno civilno društvo'

Europski jug, ali i Francuska, sve češće kritiziraju Njemačku jer smatraju da nameće proračunsku štedljivost i guši rast.

Prošlog je tjedna u Berlinu bio i američki ministar financija Jack Lew kako bi od njemačke vlade zatražio da snažnije stimulira potrošnju, ali Berlin nije odstupio ni milimetra. (Hina)

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Marko Biočina za Dnevnik Nove TV Velika analiza programa SDP-a i HDZ-a: Tko od koga prepisuje, što uopće nude i tko se od građana može posebno veseliti Slika nije dostupna OPASNA PORUKA Automobilom udario u ogradu zgrade u kojoj je kancelarka Merkel trebala raspravljati o produženju lockdowna

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene