Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NATO ne želi bilo kakav sukob s Rusijom i nastavit će tražiti načine za razvoj suradnje s Moskvom, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.


Angela Merkel sastala se u srijedu s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Berlinu. Istaknula je da se NATO zalaže za političku suradnju s Rusijom, javila je ruska novinska agencija Itar Tass.

Vezani članci Koronavirus u Moskvi, ilustracija Moskvu zahvatio novi val koronavirusa: Većina bolesnika ima indijski soj Njemačka kancelarka Angela Merkel Automobilom udario u ogradu zgrade u kojoj je kancelarka Merkel trebala raspravljati o produženju lockdowna

Stoltenberg je pozvao Rusiju da odustane od podrške separatistima u istočnoj Ukrajini. 'Pozivamo Rusiju da poštuje sporazume iz Minska, da koristi svoj utjecaj na separatiste i natjera ih na poštivanje prekida vatre, kao i da povuče svoju podršku separatistima', rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Berlinu.

Putin potpisao novu vojnu doktrinu: NATO najveća prijetnja!

Stoltenberg tvrdi da NATO ne traži konfrontaciju s Rusijom.

'NATO teži konstruktivnijem i kooperativnijem odnosu s Rusijom. Ali, da bi to mogli da uspostavimo i Rusija mora željeti isto', istaknuo je Stoltenberg, a prenosi agencija Reuters.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook