Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Koji je odabrala?

Merkel napokon dobila sigurni telefon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel dobila je novi mobitel, zaštićen od prisluškivanja, godinu dana pošto je bivši zaposlenik američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) Edward Snowden otkrio veliku aferu prisluškivanja u kojoj je i kancelarka bila žrtva.

Kako piše Bild, Merkel je dobila novi mobitel BlackBerry Q10 opremljen "kripto-čipom" njemačke tvrtke Secusmart. Zaštita od prisluškivanja ima svoju cijenu, samo taj zaštitni čip košta 2500 eura. Kako bi se uspostavila sigurna veza i kancelarkini sugovornici moraju imati mobitele s takvim čipovima.

Pročitajte i ovo Angela Merkel O UKRAJINI Angela Merkel u prvom intervjuu nakon odlaska s vlasti: "Naravno da sam se pitala što smo krivo učinili" Goran Bandov - 1 Analiza stručnjaka Je li Hrvatska s njemačkom novom vladom pred problemom: "Čini se da stvarno stojimo pred nekim novim izazovima"

Berlin otvorio istragu: Tko je prisluškivao mobitel Angele Merkel?

Kancelarka je izabrala BlackBerry Q10, model s klasičnom tipkovnicom, iako joj je bio ponuđen i 'touch screen' BlackBerry Z30, dodaje Bild.

Merkel nije jedina državnica koja se oslanja na hardver i softver BlackBerryja. I američki predsjednik Barack Obama koristi se mobitelom te kanadske kompanije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene