Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NSA pretjerala?

Berlin otvorio istragu: Tko je prisluškivao mobitel Angele Merkel?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoje brojne indicije da je NSA prisluškivala Angelu Merkel.

Njemački savezni tužitelji pokrenuli su istragu o navodnom prisluškivanju telefona Angele Merkel od strane američke NSA-e, piše AP.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Slika nije dostupna Američko masovno špijuniranje Angela Merkel: Špijuniranje prijatelja, to se ne radi!

Glavni tužitelj već mjesecima važe hoće li ili neće pokrenuti pokrenuti službeno ispitivanje informacija koje su se pojavile u listopadu, a zbog kojih su zahladnjeli odnosi na relaciji Berlin-Washington. Merkelova je tada Obamu optužila za povredu međusobnom povjerenja i od njega tražila obećanje da neće dopustiti da američki madovni nadzor komunikacija naruši odnose dviju zemalja.

Nova meta za NSA: 'Selfiji' na Facebooku i Instagramu idealni za špijuniranje

'Opsežna preliminarna istraga ukazala je na dovoljan broj činjeničnih dokaza da su nepoznati članovi američkih obavještajnih službi prisluškivali mobitel kancelarke Merkel', rečeno je iz ureda glavnog tužitelja.

 Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas za njemački radio u srijedu je rekao kako će istražitelji morati poduzeti određene korake ukoliko se dokaže da je njemački zakon prekršen, kada je posrijedi prisluškivanje kancelarkina mobitela i druge vrste prisluškivanja i nadzora što ih je otkrio Edward Snowden.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene