Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslan po njih zrakoplov

Meksiko vraća svoje državljane iz karantene u Kini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksiko je u utorak poslao u Šangaj zrakoplov kojim će u domovinu vratiti 70 svojih državljana koji su u Kini stavljeni u karantenu kako bi se spriječilo širenje svinjske gripe, dok je istovremeno Kina počela evakuaciju svojih državljana iz Meksika.

Meksička vlada je tu mjeru ocijenila potpuno neopravdanom, tvrdeći da je donešena isključivo na osnovu pripadajuće nacionalnosti. Za sada niti jedan meksički državljanin zadržan u Kini u izolaciji ne pokazuje simptome zaraze virusom H1N1. Meksički čarter pokupio je svoje državljane iz Šangaja i Pekinga, a prema planu, trebao bi sletjeti i u Guangzhou i Hong Kong.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

>> Meksiko preporučuje svojim građanima da ne putuju u Kinu

Kinesko ministarstvo vanjsko poslova priopćilo je da je ta mjera donešena u skladu sa zakonom i odredbama zakona o sprečavanju epidemija. U sjeveroistočnom gradu Changchunu u karanteni je također zadržano 25 kanadskih studenata. Istovremeno je Kina, nakon suspenzije letova između Ciudad de Mexica i Šangaja, u Meksiko također uputila čarter kako bi vratila svojih 200 državljana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene