Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Meksički predsjednik skratio posjet Kanadi zbog uragana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksički predsjednik Felipe Calderon skratit će svoj posjet Kanadi, gdje se susreo s predsjednikom SAD-a Georgeom W. Bushom i kanadskim premijerom Stephenom Harperom, pa će se sutra vratiti u Meksiko zbog uragana koji hara tom zemljom.

"Vraćam se u Meksiko kao bih osobno mogao pratiti način na koji se odvija civilna zaštita", rekao je Calderon za meksički radio u ponedjeljak u kanadskom Montebellu. Ondje je s Bushom i Harperom razgovarao o nedavnoj kreditnoj krizi i turbolencijama na globalnom tržištu, a razmotrili su i stanje u globalnom gospodarstvu te napredak integracija u Sjevernoj Americi.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužuju vlasti Umro od srčanog udara na plaži, a onda je obitelj doživjela novi šok: "Čije su nam tijelo to dovezli?!" Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti

U Meksiku, na jugoistoku Yucatana, u ponedjeljak proglašen najviši stupanj pripravnosti, uoči dolaska uragana Dean u kojemu je, tijekom vikenda, život izgubilo devetoro ljudi.

Dvodnevni susret u Montebellu, nazvan "summitom trojice amigosa" sazvan je kako bi se ojačale siguronosne i gospodarske veze SAD-a, Kanade i Meksika.

Prije nego se vrati u Meksiko, Claderon će u utorak obaviti još jedan razgovor sa sjevernoameričkim čelnicima premda je u Kanadi planirao ostati do srijede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene