Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Medvedev nakon šokantne izjave šefa kabineta generalnog tajnika NATO-a: Ukrajina može ući u NATO - bez Kijeva

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev opet se oglasio na aplikaciji Telegram.

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev putem aplikacije Telegram ponovno je kritizirao Ukrajinu.

"Nova ideja za Ukrajinu iz ureda Sjevernoatlantskog saveza: Ukrajina može ući u NATO ako se odrekne spornih teritorija.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović u Širokom Brijegu - 3 BBB-ovci u pritvoru Iz Grčke stigao službeni odgovor Milanoviću: ''Mi smo pravna država''

I što? Ideja je čudna. Pitanje je samo da su svi navodno njihovi teritoriji vrlo kontroverzni. A da bi ušle u taj blok, vlasti u Kijevu morat će se odreći čak i samog Kijeva, glavnog grada Drevne Rusije. Pa će prijestolnicu morati preseliti u Lavov", napisao je Medvedev na Telegramu. 

Naime, šef kabineta generalnog tajnika NATO-a Stian Jenssen sugerirao je danas na panel debati u Arendalu da bi Ukrajina mogla dobiti članstvo u NATO-u u zamjenu za prepuštanje dijela teritorija Rusiji te da bi to mogao biti dio scenarija za kraj rata u Ukrajini, prenosi švedski list Verdens Gang. Također, Jenssen je istaknuo da na Ukrajini mora biti da odluči kada i pod kojim uvjetima želi pregovarati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene