Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pogibije hokejaša

Medvedev naredio zatvaranje nepouzdanih zrakoplovnih kompanija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitri Medvedev je u nedjelju naredio zatvaranje nepouzdanih zrakoplovnih kompanija nakon nesreće čartera u kojoj je poginulo 43 ljudi, uglavnom hokejaša prestižne ekipe.

Ta odluka je donešena dok Rusija oplakuje najnovije žrtve u dugom nizu zrakoplovnih nesreća sa smrtnim ishodima i pridružuje se odluci trajnog prizemljenja svih zrakoplova iz sovjetskog doba.
Prema jednom glasnogovorniku Kremlja, Medvedev je svojoj vladi dao upute da pripremi potrebne mjere do 15. studenoga radi zaključenja djelovanja zrakoplovnih kompanija koje nisu kadre jamčiti sigurnost letova.

Drugi niz prijedloga će biti podastrijet na odobrenje zastupnicima u prosincu, koji predviđaju povećanje globa za svako kršenje normi sigurnosti i odobrenje inspekcija zrakoplova koji su ocijenjeni opasnima.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing 777 otpao kotač Boeing 777 VIDEO Drama na letu: Zrakoplovu otpala guma i pala na parking, uništeno nekoliko automobila Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo"

Zrakoplov Jak-42, čarter star 18 godina, srušio se u srijedu neposredno nakon polijetanja iz Jaroslavlja, 300 km sjeveroistočno od Moskve. U nesreći su poginule 43 osobe, od kojih 36 hokejaša ekipe Lokomotiva iz tog mjesta.

Od lipnja su se u Rusiji dogodile 4 zrakoplovne nesreće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene