Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog velikog požara iz hotelu "Jezero" u Bohinju iz njega su u četvrtak evakuirani svi zaposleni i hotelski gosti, među kojima je bilo i više turista iz Hrvatske.


Svi su smješteni na sigurno, pri čemu su neki gosti smješteni u susjedne hotele, a neki su i otišli, kazala je direktorica hotela Polonca Noč.

Vatru i dim su prvi primijetili gosti, najviše ih je među njima u tom trenutku bilo iz Hrvatske i Slovenije, uz nekoliko turista iz Njemačke, Austrije i Rusije.

Vezani članci Požar u centru Zadra 02 VIDEO Vatrogasci još na oprezu zbog buktinje koja je izbila u centru Zadra: Uzrok strašnog požara tek će se utvrditi Vatrogasci, ilustracija Veliki požar noćnog kluba u Zagrebu: Plamen u potpunosti zahvatio objekt, na teren izašlo 15 vatrogasaca

Požar se proširio s krovišta, a prema prvim procjenama šteta bi mogla dosegnuti i do dva milijuna eura.

Hotel Jezero bio je potpuno obnovljen 2008., ima skoro 80 soba i apartmana, a u petak je trebao primiti nove goste, te biti skoro popunjen.

U gašenju požara koji u večernjim satima još nije bio pod potpunom kontrolom uz vatrogasnu brigadu sudjelovala je i jedinica civilne zaštite, a prema navodima policije iz samog hotela i okolnih objekata bilo je evakuirano stotinjak ljudi. (Hina)