Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošlo skoro mjesec dana

Nenad Periš ima novu teoriju kamo je išao Matej: "On sigurno nije skočio u vodu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je skoro mjesec dana od nestanka Splićanina Mateja Periša u Beogradu, a policija dva tjedna nije objavila nove informacije.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, rekao je da je uvjeren da će pronaći Mateja, ali da je spreman na sve.

"Ja sam vjernik i ono što je Bog odlučio, neka tako bude. Teško mi je i teško mogu prihvatiti loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sjedi pored mene u autu", rekao je u intervjuu za Prvu srpsku televiziju.

Također je rekao da je za njega bitno pitanje razloga zbog kojeg je Matej izašao iz kafića.

"Ono bi trebalo dati odgovor na pitanje gdje je Matej išao. I u konačnici, ako Bog da, gdje je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje. Naravno da i policija i svi njezini dijelovi rade da rasvijetle ne samo taj moment nego oni toliko daleko idu da sve svoje teze do kojih su do sada istragom došli potpuno pokušavaju okrenuti na drugu stranu", objasnio je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović reakcija na milanovića Ukrajina pozvala hrvatsku veleposlanicu na razgovor: "Iskazao je prijezir i nezahvalnost..."

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković ČEKA SE REAKCIJA PANTOVČAKA Postignut dogovor oko Bradleyja koje je zazivao Milanović: Plenković objavio koliko ćemo ih platiti

Dodao je da bi razlog Matejeva izlaska iz Gotika mogao biti odlazak u apartman.

"Novac je bio u apartmanu, a možda mu je trebalo novaca. Naći se s nekim, ne znam s kim, nije ni sa kim razgovarao na telefon. Je li bio u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam. Želio se s nekim naći. Ne znam, stvarno ne znam, i to je ona enigma koja me muči", rekao je Periš.

Također je rekao da smatra da Matej nije skočio u Savu.

"On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Je li se mogao okliznuti? Ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stupnjeva kosa", rekao je.

"Da li je to sve istina, ja to ne mogu tvrditi, ali da je namjerno skočio u vodu, u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu, to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne vjerujem", dodao je.

Što zasad sa sigurnošću znamo?

Prošla su dva tjedna otkako se policija posljednji put oglasila sa službenim informacijama. S druge strane, pojavile su se mnoge teorije o nestanku te kruže mnoge netočne informacije.

Ono što sigurno znamo je da je Periš u večeri s 30. na 31. prosinca s prijateljima bio u klubu Gotik i da je u jednom trenutku, iz nepoznatih razloga, istrčao iz kluba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOSTUPNIJE GRAĐANIMA Tomašević: "Prvi put gradski proračun dostupan je svima. Prikazivat ćemo i stvarne transakcije s računa"

Poznata je i njegova kretnja beogradskim ulicama budući da su nadzorne kamere snimile mladića u majici kratkih rukava. Iako je Matejev otac Nenad Periš potvrdio da se na nekim snimkama nalazi njegov sin, to se ne može sa sigurnošću reći za sve snimke. Stoga je i policija oprezna, pa se, piše Nova.rs, u službenim priopćenjima ograđuje tvrdnjom da je riječ o "mladiću koji podsjeća na Periša".

Nakon što se beogradska policija sastala s hrvatskom, održana je konferencija za medije tijekom koje je rekonstruirano Matejevo kretanje Beogradom. Srpski MUP od tada nije objavio nikakve važnije informacije.

Zavjet šutnje

Do sada se niti jedan od Matejevih prijatelja koji su bili s njim u Gotiku nije oglasio javno. Za razliku od njih, to je učinila Maja Sopta, 31-godišnja Splićanka, posljednja osoba koju je Periš te noći kontaktirao.

Njezinom obraćanju javnosti prethodile su brojne spekulacije o njezinoj umiješanosti u Matejev nestanak, a ona to pred kamerama negira. Nakon prvih izjava nije ništa dodavala jer je, tvrdi, rekla sve što je imala.

Pročitajte i ovo PR Donacija Zvijezda donirala 100.000 kuna Hrvatskoj zajednici za sindrom Down

Proteklih se tjedana u više navrata teoretiziralo i o navodnom sukobu koji je u Gotiku izbio između Matejevih prijatelja i grupe iz Zadra. Sukob je navodno izbio zbog računa, a sve okolnosti rasprave ostale su nerazjašnjene. Sumnje su dodatno produbili i istražitelji iz Hrvatske, koji su istaknuli da su misteriozni Zadrani identificirani i ispitani u policiji.

Zanimljivo je i pitanje vremena kada je Matej nestao. Naime, prije nekoliko dana objavljena je prepiska Matejevih prijatelja i djevojke u kojoj se spominju narkotici. U tom razgovoru Matejev prijatelj piše da Matej nije ni znao da su oni uzeli drogu. Otac nestalog mladića Nenad Periš ranije je rekao da njegov sin nije koristio narkotike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene