Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Satelitske su slike pokazale kako je zrakoplov skrenuo na jug ranije nego što je trebao.


Malezijski zrakoplov MH370 koji je nestao u ožujku s 239 putnika i članova posade skrenuo je prema jugu nešto ranije nego što je to nalagao plan letenja. To saznanje donekle mijenja područje pretrage, iako je u sredštu potrage i dalje područje oceana nasuprot australske zapadne obale, objavili su u četvrtak australski istražitelji.

Nastavlja se potraga za letom MH370

Vezani članci Emotivni putnici iz Australije sletjeli na Novi Zeland - 3 Suze zbog otvaranja granice nakon godinu dana blokade: "Nisam očekivala da ću biti toliko emotivna" Zmije (Foto: Screenshot/YouTube) Na trijemu ih dočekale zaigrane zmije, ali oni baš nisu bili raspoloženi za igranje

Istražitelji su to zaključili pregledom satelitskih podataka koje su obradili u pokušaju pronalaska olupina Boeinga koji je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking.

'Područje pretrage ostaje isto, no neke nove informacije ukazuju da su neke zone malo više južnije sada interesantnije i prioritetnije', kazao je zamjenik australskog premijera Warren Truss.

Zrakoplov je drastično promijenio rutu leta, skrenuvši prvo prema zapadu pa jugu. Usprkos opsežnoj potrazi nije pronađen niti jedan trag nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa u Indijskom oceanu, u vodama zapadne Australije.

Australija i Malezija su potpisale memorandum o narednoj fazi podmorskog pretraživanja koje obuhvaća 60.000 četvornih kilometara. Potragu će voditi nizozemska tvrtka Fugro.

Očekuje se da će trajati godinu dana i koštati 52 milijuna američkih dolara.

(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook