Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Satelitske su slike pokazale kako je zrakoplov skrenuo na jug ranije nego što je trebao.


Malezijski zrakoplov MH370 koji je nestao u ožujku s 239 putnika i članova posade skrenuo je prema jugu nešto ranije nego što je to nalagao plan letenja. To saznanje donekle mijenja područje pretrage, iako je u sredštu potrage i dalje područje oceana nasuprot australske zapadne obale, objavili su u četvrtak australski istražitelji.

Nastavlja se potraga za letom MH370

Vezani članci Epidemiolog, ilustracija Europa bilježi najtežu tjednu bilancu od sredine svibnja! Više od 250.000 umrlih - u svijetu zaraženo više od 40 milijuna ljudi Djevojka i piton Ležerno uklanjanje pitona je video koji će vam popraviti dan, Australci su neka posebna sorta

Istražitelji su to zaključili pregledom satelitskih podataka koje su obradili u pokušaju pronalaska olupina Boeinga koji je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking.

'Područje pretrage ostaje isto, no neke nove informacije ukazuju da su neke zone malo više južnije sada interesantnije i prioritetnije', kazao je zamjenik australskog premijera Warren Truss.

Zrakoplov je drastično promijenio rutu leta, skrenuvši prvo prema zapadu pa jugu. Usprkos opsežnoj potrazi nije pronađen niti jedan trag nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa u Indijskom oceanu, u vodama zapadne Australije.

Australija i Malezija su potpisale memorandum o narednoj fazi podmorskog pretraživanja koje obuhvaća 60.000 četvornih kilometara. Potragu će voditi nizozemska tvrtka Fugro.

Očekuje se da će trajati godinu dana i koštati 52 milijuna američkih dolara.

(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook