Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Majke poginulih britanskih vojnika izgubile pravnu bitku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majke dvojice britanskih vojnika poginulih u Iraku izgubile su u srijedu pravnu bitku i posljednju šansu da se vladu prisili na otvaranje javne istrage o legalnosti tog rata.

Rose Gentle i Beverly Clarke pokrenule su bitku protiv odluke Prizivnog suda iz prosinca 2006. da britanska vlada nije bila obvezna narediti istragu prema Članku 2 Europske povelje o ljudskim pravima koja štiti "pravo na život".

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta

No, Dom lordova, najviša sudska instanca u Velikoj Britaniji, odbacio je njihovu žalbu u kojoj je stajalo da je bivša vlada Tonyja Blaira prekršila svoju obvezu prema pripadnicima oružanih snaga jer se nije unaprijed pobrinula da je rat zakonit i pravedan.

Vojnik David Clarke poginuo je u "prijateljskoj vatri" u incidentu u blizini Basre u ožujku 2003., a njegov kolega Gordon Gentle žrtva je nagazne mine. Poginuo je u lipnju 2004., također kod Basre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene