Majka spasila djecu nakon brodoloma dojenjem
Majka spasila djecu nakon brodoloma dojenjem Foto: INEA

Mariely Chacon umrla je kao herojka. Ova majka zapela je sa svoje dvoje djece na ostacima plovila nakon što su doživjeli brodolom u Atlantskom oceanu. Plutali su četiri dana, a kako bi prehranila svoju djecu dojenjem, Mariely je pila vlastiti urin.


Preminula je od dehidracije samo tri sata prije nego što su ih pronašli spasioci 112 kilometara daleko od kopna.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Društvenim mrežama širi se šokantna snimka na kojoj majka šamara dijete u kolicima Američka policija, ilustracija Pobornici "sudnjeg dana": Supružnici optuženi da su ubili dvoje djece i ženu

Obitelj iz Venezuele je doživjela brodolom tijekom izleta do otoka La Tortuga kad im je plovilo uništilo val. Djeca u dobi od dvije i šest godina preživjela su zahvaljujući majci koja se žrtvovala za njih. Umrla je zbog gubitka elektrolita koju je uzrokovala dehidracija jer je tri puna dana bila bez vode. Kako bi zadržala energiju i prehranila djecu pila je vlastiti urin. Kad su ih našli spasioci djeca su se držala za majčino mrtvo tijelo.

 

 

Djeca su također dehidrirala i pretrpjela opekline od sunca, no majčino mlijeko ih je spasilo te se sada oporavljaju u bolnici.

Brodolom je preživjela i dadilja. Ona se se od vrućine skrivala u hladnjaku. Petero ljudi koji su bili na brodu je nestalo, a među njima je i otac djece.

 

 

Venzuelanska pomorska služba tvrdi da su šanse za pronalaskom 'vrlo male', piše Daily Mail.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju