Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mađarska bi u srijedu trebala priznati Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska će u srijedu priznati neovisnost Kosova, izjavio je za Građanski list (GL) od ponedjeljka lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Istvan Pasztor.

Pastor smatra da je suvereno pravo Mađarske da odlučuje hoće li i kada priznati Kosovo, te da vojvođanski Mađari na to ne mogu utjecati, prenosi GL.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju" Prosvjedi na ulicama Budimpešte Nakon niza skandala Tisuće Mađara na ulicama: Traže bolju zaštitu djece, vodi ih Orbanov kritičar

"Od početka znamo za takvo stajalište Mađarske, ali nismo znali kada će biti objavljeno. Nadam se da odluka matične zemlje neće negativno utjecati na položaj vojvođanskih Mađara, niti će itko od njih biti kažnjen zbog toga", naveo je Pasztor.

GL navodi da su se Vlada Mađarske i oporbene parlamentarne stranke već prošlog utorka dogovorile datumu priznavanja Kosova.

Ranije je ministrica vanjskih poslova Kinga Genc izjavila da će Mađarska priznati neovisnost Kosova, ali da to neće uraditi među prvima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene