Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Graniče ophodnje u Mađarskoj bit će znatno povećane budući da mađarska vlada namjerava postaviti dodatnih 3000 policajaca na južne državne granice.


Mađarska vlada namjerava poslati dodatnih 3000 policajaca na južne granice kao odgovor na pritisak ilegalne imigracije za koji se očekuje da će biti stalan, rekao je državni tajnik Bence Tuzson.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković komentirao cijene goriva u Mađarskoj: "Nema teoretske šanse da to prođe na sudu" Ivana Petrović Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Iako je premijer Andrej Plenković jučer spominjao JANAF, nije bilo sigurno da će iskoristiti tu kartu"

Granične ophodnje bit će znatno povećane, rekao je Tuzson na konferenciji za novinare nakon sastanka vlade u srijedu.

Ministar unutarnjih poslova imat će zadaću novačenja i obuke, koja će početi uskoro, kazao je.

Upitan da komentira prijedlog njemačkih zastupnika u Europskom parlamentu da se zemljama koje ne pokažu solidarnost s migracijskom politikom EU-a smanje financijska sredstva, Tuzson je rekao da se Mađarska protivi takvom prijedlogu. On je dodao da se pitanje financiranja i migracijske politike trebaju tretirati odvojeno. Tuzson je odbio odgovoriti na drugo pitanje o cijeni vladine kampanje za referendum 2. listopada o migracijskim kvotama EU-a, kazavši da točne brojke još uvijek nisu poznate. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju