Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala prije 13 godina

Cure detalji iz istrage, Madeleine je oteo njemački pedofil? Oglasili se roditelji, tužitelj tvrdi: "Pretpostavljamo da je mrtva"

Scotland Yard u srijedu je objavio da Nijemca (43) dovode u vezu s nestankom djevojčice čiju sudbinu cijeli svijet prati već 13 godina. Polako cure detalji iz slučaja. Osumnjičeni je navodno višestruki seksualni prijestupnik, a roditelji djevojčice preko glasnogovornika poručuju da žele doznati istinu. Javni tužitelj pokopava nadu.

Kate i Gerry McCann, roditelji Madeleine, djevojčice koja je misteriozno nestala 3. svibnja 2007. rekli su da je identifikacija novog osumnjičenog, Nijemca (43) najveći pomak u istrazi u svih 13 godina.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Clarence Mitchell, glasnogovornik obitelji, rekao je za Sky News da se par nikad nije prestao nadati da je njihova djevojčica još živa, ali da su i realni te da jednostavno žele saznati što se dogodilo. 

"To je cijelo vrijeme tako. Žele da se pravdi privede tko god da je odgovoran za nestanak", dodao je Mitchell.

"Oni se i dalje nadaju da će je možda naći živu. Nikad se nisu prestali nadati. Nikad ni neće, sve dok im se podastru neoborivi dokazi za suprotno. Ali bez obzira na ishod, moraju znati istinu kako bi pronašli svoj mir", rekao je glasnogovornik.

Hans Christian Wolters njemački tužitelj koji vodi slučaj vjeruje da je Madeliene  mrtva.

"Muškarca (43) sumnjiči se za ubojstvo. Iz toga možete zaključiti kako pretpostavljamo da je djevojčica mrtva, rekao je Wolters, javlja Guardian.

Madeleine je nestala u svibnju 2007. u resortu u Portugalu, a njezin nestanak misterij je koji već 13 godina prati cijeli svijet. Zato je jučer odjeknula vijest londonske policije koja je objavila da se Nijemac (43), koji je trenutačno u zatvoru u Njemačkoj zbog drugog slučaja, dovodi u vezu sa nestankom djevojčice. 

U blizini gdje je Madeleine oteta živio je godinama, neurednim životom, preprodajući drogu i aute. Navodno se odselio godinu dana prije svibnja 2007., no policija vjeruje da je kobne noći bio na tom mjestu. 

U zatvoru zbog silovanja

Obavio je čak i dugi telefonski razgovor, a policija je jučer javno objavila brojeve, u pokušaju da dođe do više informacija. Nađeni su i kombi i automobil koji je neimenovani Nijemac, tada u tridesetim godinama, navodno koristio. 

Scotland Yard objavio je da se sumnjivac vozio kombi tim područjem danima prije nestanka djevojčice pa se vjeruje da je na tom području živio danima, a možda i tjednima prije i poslije 3. svibnja 2007.

Od jučer, u svjetske medije cure i neki detalji slučaja. Glavni osumnjičeni je -  pedofil, piše dalje Sky News.

Christian Hoppe iz njemačke krim policije rekao je ZDF-u da je muškarac kojeg dovode u vezu s Madeleinim nestankom u zatvoru zbog seksualnog zločina te da je već kažnjavan zbog "seksualnih kontakata sa djevojčicama".

Daily Mail, prenoseći Braunschweiger Zeitung objavio je da se u zatvoru nalazi jer je 2005. u Praia da Luz silovao ženu (72).

Istražitelji su jučer objavili kako su do prvog traga koji je vodio do Nijemca došli 2017., na 10. godišnjicu nestanka. Danas Daily Mail piše da je osumnjičeni zločin priznao prijatelju u njemačkom baru, dok se na televizoru vrtjela slika djevojčice, povodom obljetnice nestanka.  

Policija zato ne isključuje ni seksualni motiv za slučaj koji se zasad tretira kao ubojstvo.

Madeleine McCann, tada trogodišnja djevojčica, nestala je 2007. godine tijekom odmora s obitelji u portugalskom mjestu Praia da Luz.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene