Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki računi za internet nekima su vječita glavobolja, no jedna Njemica gotovo se onesvijestila kad je vidjela svoj račun za internet.


Na računu koji je 28-godišnja Njemica Ümit Yavuz dobila, stajala je cifra za uplatu od nevjerojatnih 1.016.627.411 eura! Dakle, preko milijarde eura internet računa u periodu od 15. kolovoza do 15. rujna, odnosno mjesec dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Njemačka zatvorila granice za vlakove iz Austrije, mobiliziraju na stotine policajaca, a Češka krenula njihovim stopama! Slika nije dostupna Veliki val izbjeglica stiže u Njemačku: Ovog vikenda dolazi 40 tisuća ljudi

'Bila sam šokirana kad sam vidjela deset znamenki. Sjela sam i ponovo provjerila, da se uvjerim da je to istina. Tad sam postala jako uplašena', rekla je Yavuz, koja inače internet račun plaća 32 eura, prenosi Bild.

Da taj dug mora otplaćivati mjesečno s 32 eura, Yavuz bi ga otplatila tek za 2,5 milijuna godina, a da proda sve što ima i unovči svu ostavštinu, otplatila bi tek pet znamenki te cifre.

Ipak, na kraju se ispostavilo da se radilo o greški na računu (doduše katastrofalnoj), a njemačku javnost obuzeo je gnjev zbog greške koja je utjerala strah u kosti mnogim korisnicima interneta. To je već drugi put u kratko vrijeme da se slična greška ponavlja na računu, a prethodno je to bio račun za struju jednoj obitelji, koji je bio naznačen za uplatu od 250.000 eura za mjesečni račun struje.