Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Super Bowl za bogate"

Milijarderi se okupili u Davosu: Kotizacija "skromnih" 10 tisuća eura, a od cijene hot doga zavrtjet će vam se u glavi

U Davos stiglo 116 milijardera - 2
U Davos stiglo 116 milijardera - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija U Davos stiglo 116 milijardera - 2 U Davos stiglo 116 milijardera - 2 Foto: DNEVNIK.hr U Davos stiglo 116 milijardera - 3 U Davos stiglo 116 milijardera - 3 Foto: DNEVNIK.hr U Davos stiglo 116 milijardera - 1 U Davos stiglo 116 milijardera - 1 Foto: DNEVNIK.hr Svjetski gospodarski forum - 4 Svjetski gospodarski forum - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Svjetski gospodarski forum - 3 Galerija 1/5 >>
Svjetski gospodarski forum počeo je u ponedjeljak u švicarskom Davosu, a da biste uopći došli na njega, morate biti bogati, jer 10.000 eura za kotizaciju ili 20.000 eura za dva noćenja u apartmanu ne mogu si priuštiti baš svi.

Davos je miran mali skijaški grad u Švicarskoj koji 11 mjeseci živi normalno, no u siječnju se u potpunosti transformira i postaje luksuzno igralište za spašavanje svijeta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Forum u Davosu Plenković: "Jačanje vojske pokazuje da smo predvidjeli novu sigurnosnu situaciju" Donald Trump stigao u Davos (Foto: AFP) Sposoban iznenaditi Trump stigao u Davos: Svjetska elita pita se kakvu će odluku donijeti nepredvidljivi američki predsjednik

To spašavanje ima paprenu cijenu. Neke tvrtke za sudjelovanje na forumu plaćaju 266.000 kuna godišnje članarine. Uz to kotizacija iznosi 75.000 kuna.

Smještaj je mjesecima unaprijed rezerviran. Noćenje za jednu osobu stoji od 14.000 do 20.000 kuna.

U Davos je stiglo 116 milijardera. Procjene su da zajedno "teže" oko 500 milijardi dolara. Nakon svakog panela organizirane su luksuzne zabave poput ovogodišnje u čast 50. godišnjice Foruma.

Procjene su da će se poslužiti oko 70 tisuća obroka. Meni se pripremao šest mjeseci, i sve u dogovoru sa švicarskom start-up kuhinjom specijaliziranom za zdravu, ekološku hranu. Odluče li se za nešto jednostavnije - i to je skupo, primjerice hot dog za 300 kuna.

Osim vrha svjetske politike i gospodarstva, u švicarski gradić stigli su i Leonardo DiCaprio i Elton John.

Davos - Super Bowl za bogate i moćne na kojem se raspravlja o svjetskim problemima, ali i dolazi vidjeti i biti viđen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene