Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak inicirao Tim Cook

Plenković se sastao sa šefom Applea, razgovarao o njihovim servisima koji nisu dostupni u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković danas u sklopu Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu susreo s jednim od najmoćnijih ljudi u svijetu biznisa, predsjednikom Uprave Applea Timom Cookom.

Sastanak je, kažu u premijerovu krugu suradnika, inicirao sam Cook, a zanimalo ga je hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, te potpora Hrvatske inicijativama za regulacijom digitalnih platformi na razini Europske unije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Iz minute u minutu Tko je korak bliže sastavljanju Vlade? Koškanja na ljevici, a ljuti protivnici naći će se na jednom mjestu Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Premijer mu je rekao, prenose sugovornici za Jutarnji list, uzimajući u obzir regulativu o privatnosti u okviru EU prava, da ćemo mi tu inicijativu podržati, a onda je otvorio i pitanje fizičkog i digitalnog pristupa Appleovim uslugama za hrvatske korisnike. Tu se misli na Appleove trgovine, ali i pristup Appleovim servisima koji sada nisu dostupni u Hrvatskoj, poput Apple Musica i Apple TV-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene