Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljajić: Siguran sam da su Amerikanci pregovarali s Karadžićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić izjavio je kako je siguran da su Amerikanci vodili pregovore s Radovanom Karadžićem o obustavi njegova gonjenja zbog ratnih zločina, iako dokazi o tome nisu pronađeni.

'Siguran sam da su pregovori vođeni', rekao je Ljajić u razgovoru za Radio B92, unatoč tome što su se netočnima pokazale tvrdnje nekih svjedoka kako se pismeni sporazum između nekadašnjeg izaslanika Ujedinjenih naroda Richarda Hoolbrokea i Karadžića nalazi u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije.

Pročitajte i ovo Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

'Svjedoci su, nezavisno jedan od drugih, detaljno vrlo slično
opisivali pregovore u Užičkoj ulici u Beogradu (rezidenciji tadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, op.a.). Ostaje da Tužiteljstvo za ratne zločine ispita još dva svjedoka, pa ćemo nakon toga imati jasniju sliku', kazao je Ljajić, odbivši odgovoriti na pitanje je li - kao što se spominjalo u javnosti - jedna od to dvoje svjedoka Biljana Plavšić, koju je Haški sud osudio zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

'Rekao sam samo da još dva svjedoka trebaju biti ispitana i to je dovoljno', kazao je Ljajić.

Tvrdnje da je nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma, tijekom 1996. godine, bilo pregovora između Karadžića i SAD-a o obustavi gonjenja u slučaju da se povuče iz politike ovih je dana ponovo podgrijala nedavno objavljena knjiga Florence Hartmann, bivše glasnogovornice glavne haške tužiteljice Carle del Ponte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene