Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Libija: 11 milijuna dolara za svako dijete s HIV-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svako libijsko dijete namjerno zaraženo virusom HIV-a moralo bi za odštetu dobiti po 11 milijuna dolara (oko 70 milijuna kuna), zatražili su odvjetnici danas na suđenju skupini bugarskih medicinskih sestara i palestinskom liječniku.

Odvjetnici koji zastupaju tu djecu na ponovljenom suđenju medicinskim sestrama i liječniku, u utorak su prvi put zatražili novčanu odštetu za djecu zaraženu potkraj 90-ih godina u bolnici u libijskom gradu Bangaziju. 

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život

Libijsko tužiteljstvo i odvjetnici djece tvrde da su ih Bugarke i Palestinac zarazili namjerno. 

"Zahtijevam kompenzaciju od 15 milijuna libijskih dinara (za svako dijete) za nanesenu moralnu i materijalnu štetu", rekao je odvjetnik Hussein Elghlilab na sudu u Tripoliju. 

Zaraženo je više od četiri stotine djece pa bi ukupna odšteta bila 4,6 milijarda dolara. Elghlilab je jedan od nekolicine odvjetnika koji zastupaju djecu, svaki od njih nekoliko desetaka djece. 

Većina odvjetnika traži 11 milijuna dolara po djetetu, a jedan je rekao da traži tri milijuna. Odluku o tome tko bi platio odštetu donijet će sud.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene