Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadala mu udarac

Le Pen uskratila podršku Sarkozyju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen je zadala još jedan udarac nadama predsjednika Nicolasa Sarkozyja da će ponovno biti izabran odbivši ga podržati i rekavši svojim pristalicama da u nedjelju na biralištima sami izaberu.

Sarkozy, koji se 6. svibnja na biralištima sučeljava sa socijalistom Francoisom Hollandeom, treba veliki dio od 17,9 posto birača koji su prošlog tjedna izabrali čelnicu Nacionalnog fronta kako bi pobijedio Hollandea, pobjednika u prvom krugu izbora.

Le Pen, koja je 22. travnja bila treća s rezultatom koji je nadmašio rekord njenog oca dok je bio na čelu populističkog pokreta, na skupu u Parizu u utorak je rekla da bi ona osobno poništila svoj glasački listić u drugom krugu odbijajući glasovati za bilo kojeg od dva kandidata.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Slika nije dostupna Veleposlanik SAD na konzultacijama ŠPIJUNSKI SKANDAL DIGAO FRANCUSKU NA NOGE NSA prisluškivao trojicu francuskih predsjednika

>> Sarkozy i Hollande privlače glasače Marine Le Pen

"Ne bih dala svoje povjerenje, ili mandat, toj dvojici kandidata", rekla je svojim pristalicama na godišnjoj komemoraciji Ivani Orleanskoj, nacionalnoj svetici koju njezina skupina preferira u odnosu na prvosvibanjske proslave koje održavaju ljevičarske stranke. "U nedjelju ću dati nepopunjen listić". "Ja sam donijela svoj izbor", rekla je. "Svatko od vas će donijeti svoj".

Hollande po istraživanjima javnog mišljenja pred Sarkozyjem vodi šest do deset posto a analitilčari su izračunali da bi za pobjedu sadašnjem predsjedniku trebalo i do 80 posto od 6,4 milijuna glasača Marine Le Pen. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene