Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poticanje turizma

Lakše do viza: Obama želi da SAD bude turistička velesila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama objavit će plan po kojemu Sjedinjene Države trebaju postati najveće turističko odredište u svijetu zahvaljujući lakšem dobivanju viza za Kineze i Brazilce, kako bi podupro zapošljavanje u tom sektoru, izvijestila je Bijela kuća.

Obama koji je u četvrtak ujutro potpisao uredbu u kojoj poziva nekoliko saveznih uprava da donesu mjere za poticanje turističke djelatnosti, treba oko podneva doći u zabavni park Disneyworld u Orlandu, na Floridi, gdje će iznijeti pojedinosti tog prijedloga.

2010. SAD je bio drugo po veličini turističko odredište u svijetu po broju dolazaka, s 59,8 milijuna turista, daleko iza Francuske, zemlje s pet puta manjim brojem stanovnika, koja je imala 77,1 milijun posjetitelja, po podacima UN-ove Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Kako navodi Bijela kuća, turistički sektor sa 2,7 posto sudjeluje u BDP-u, a u 2010. je zapošljavao 7,5 milijuna ljudi. Samo u međunarodnom turizmu radilo je 1,2 ljudi a 'više od milijuna radnih mjesta u Americi moglo bi se otvoriti u idućih deset godina poveća li SAD svoj udio tržišta' u tom sektoru. (Hina)

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene