Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lajčak: BiH prijeti eskalacije krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak upozorio je, u obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a jučer navečer, kako Bosni i Hercegovini prijeti eskalacija političke krize, objavili su mediji u BiH.

U ovom trenutku za budućnost Bosne i Hercegovine postoje dvije mogućnosti: eskalacija političke krize koja vodi u izolaciju, ili smirivanje političke krize i nastavak europskog puta, rekao je Lajčak, a prenosi bosanskohercegovački tisak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na pomolu kraj krize u BiH? Slika nije dostupna Lajčak: Kriza u BiH nema veze s Kosovom

Po Lajčakovom tumačenju, razvoj prilika u BiH ovisi od ponašanja lokalnih aktera. "Oni mogu nastaviti kao do sada - voditi ka eskalaciji loše situacije ili se okrenuti i početi raditi u dobroj namjeri kako bi BiH bila vraćena na europski put", rekao je Lajčak.

Sudionicima zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a jučer se obratio i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, unatoč pokušaju predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića da onemogući Komšićev istup u Vijeću sigurnosti. Komšić je u pismu upućenom glavnom tajniku UN-a Ban Ki-Moonu zatražio da se spriječi Špirićevo obraćanje članovima Vijeća sigurnosti, jer njegov (Špirićev) istup na sjednicu Vijeća sigurnosti nije odobrilo Predsjedništvo BiH, koje je zaduženo za vanjsku politiku te zemlje. Mediji u BiH su izvjestili kako je veleposlanik Rusije u Vijeću sigurnosti Vitalij Ćurkin ustrajao na zahtjevu da se omogući Špirićev istup u tom Vijeću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene