Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Anonimne informacije"

Kremlj: "Naši obavještajci nisu kontaktirali s Trumpovim ljudima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj je odbacio izvješća američkih medija po kojima su članovi izbornog stožera američkog predsjednika Donalda Trumpa kontaktirali s ruskim obavještajcima poručivši da nisu utemeljena na činjenicama.

"Nemojmo vjerovati anonimnim informacijama", kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare ističući da izvori New York Timesa nisu imenovani. "Radi se o novinskom članku koji nije temeljen na činjenicama".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja

Američki je list objavio da je tim Donalda Trumpa imao opetovane kontakte s visokim dužnosnicima ruskih obavještajnih službi prije njegova izbora u Bijelu kuću.

Prenoseći "četvero američkih visokih dužnosnika", još na dužnosti ili više ne, elektronsko izdanje NYT-a tvrdi da snimljeni telefonski razgovori i registri telefonskih razgovora pokazuju opetovane kontakte s ruskim obavještajnim službama.

"Američki istražitelji i obavještajne službe presrele su tu komunikaciju manje-više u isto doba kad su otkrili dokaze o ruskom pokušaju ometanja američkih predsjedničkih izbora hakiranjem Nacionalnog odbora Demokratske stranke", ističe NYT.

Priroda tih navodnih poziva nije, međutim, otkrivena.

NYT spominje samo jednog člana kampanje budućeg predsjednika Trumpa, Paula Manaforta, bivšeg predsjednika kampanje republikanskog milijardera i bivšeg političkog konzultanta u Rusiji i Ukrajini.

"To je apsurdno", reagirao je Manafort u dnevniku NYT. "Nikada nisam svjesno razgovarao s pripadnicima ruskih obavještajnih službi i nikada nisam bio umiješan u išta s ruskom vladom ili Putinovom administracijom ili bilo koju aferu koja bi trenutno bila predmetom istrage".

Peskov, je odgovarajući na poruku Bijele kuće da Trump očekuje da će Rusija vratiti Krim Ukrajini kazao kako Kremlj nema namjeru razgovarati o vlastitu teritorijalnom integritetu s inozemnim partnerima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene