Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imamo nove prijetnje!

Putin naredio punu borbenu spremnost Sjeverne flote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni zapovjednik ruskih oružanih snaga, predsjednik Vladimir Putin, naredio je punu borbenu spremnost Sjeverne flote ruske mornarice i padobranskih postrojbi u sklopu iznenadnih provjera, izjavio je u ponedjeljak ministar obrane Sergej Šojgu.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu je rekao da je Rusija suočena s novim prijetnjama sigurnosti koje je obvezuju da ojača svoju vojnu moć i vojne sposobnosti. "Novi izazovi i prijetnje vojnoj sigurnosti zahtjevaju da oružane snage dalje jačaju svoje vojne sposobnosti. Posebna pozornost mora se posvetiti strateškim formacijama na Sjeveru", kazao je ministar.

Vojna sigurnost Rusije na Arktiku

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Iznenadna provjera borbene spremnosti obuhvatit će 38.000 vojnika, 41 ratni brod, 15 podmornica i 110 zrakoplova i helikoptera. "Glavni cilj provjere je procijeniti sposobnosti Sjeverne flote za ispunjavanje zadaća glede vojne sigurnosti Rusije na Arktiku", istaknuo je Šojgu.

VIDEO Pojavio se Putin!

Napetosti između Rusije i Zapada na najvišoj su razini od Hladnog rata zbog krize u Ukrajini.

Zapad i Kijev optužuju Rusiju da oružjem i ljudstvom opskrbljuje proruske separatiste na istoku Ukrajine koji se bore protiv vladinih vojnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene