Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama u subotu je na marginama summita u Panami nakratko razgovarao sa svojim venezuelskim kolegom Nicolasom Madurom, rekla je glasnogvornica Bijele kuće.


To je prvi susret dvojice čelnika otkad je Maduro u travnju 2013. na čelu države naslijedio Huga Chaveza, a protekao je u sjeni njegova susreta s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom.

Vezani članci Zoran Marinović (Foto: Dnevnik.hr) Suradnik Nove TV o situaciji u Venezueli: "Kolaps i katastrofa! Ljudi kopaju po smeću, nema vode, struje, lijekova..." Venezuela (Dnevnik.hr) Hrvat u Caracasu za Dnevnik Nove TV: "Narod baca kamenje, vojska bombe, čuje se pucnjava mitraljeza"

Obama je ponovio da "nije od zajedničkog interesa prijetiti Venezueli, već podupirati demokraciju, stabilnost i napredak u toj zemlji i u regiji", rekla je novinarima glasnogovornica američkog predsjednika Katherine Vargas dodavši i da je američki predsjednik istaknuo "snažnu potporu mirnom dijalogu" u Venezueli, koju potresa ekonomska i politička kriza.

Obama: Susret s Castrom moguća je prekretnica

Često zategnuti, odnosi između Washingtona i Caracasa zahladnjeli su nakon potpisivanja, početkom ožujka, dekreta o uvođenju sankcija visokim venezuelskim dužnosnicima optuženima za nepoštivanje ljudskih prava.

Kratak susret uslijedio je kada je Obama odlazio sa summita, pojasnila je Vargas. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook