Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njihov prvi susret

Kratak susret Obame i Madura marginama summita u Panami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama u subotu je na marginama summita u Panami nakratko razgovarao sa svojim venezuelskim kolegom Nicolasom Madurom, rekla je glasnogvornica Bijele kuće.

To je prvi susret dvojice čelnika otkad je Maduro u travnju 2013. na čelu države naslijedio Huga Chaveza, a protekao je u sjeni njegova susreta s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trump zanijekao umiješanost Uhićena dvojica Amerikanaca i 11 drugih osoba: Planirali otmicu venezuelanskog predsjednika, on tvrdi da iza svega stoji Trump Samoproglašeni venezuelski predsjednik Juan Guaido (Foto: AFP) Pokrenuto više istraga Venezuelsko državno odvjetništvo otvorilo istragu protiv Guaidoa za "veleizdaju"

Obama je ponovio da "nije od zajedničkog interesa prijetiti Venezueli, već podupirati demokraciju, stabilnost i napredak u toj zemlji i u regiji", rekla je novinarima glasnogovornica američkog predsjednika Katherine Vargas dodavši i da je američki predsjednik istaknuo "snažnu potporu mirnom dijalogu" u Venezueli, koju potresa ekonomska i politička kriza.

Obama: Susret s Castrom moguća je prekretnica

Često zategnuti, odnosi između Washingtona i Caracasa zahladnjeli su nakon potpisivanja, početkom ožujka, dekreta o uvođenju sankcija visokim venezuelskim dužnosnicima optuženima za nepoštivanje ljudskih prava.

Kratak susret uslijedio je kada je Obama odlazio sa summita, pojasnila je Vargas. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene