Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštuničina stranka nije isključena iz EPP-a, ali se o tome razgovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska pučka stranka (EPP) opovrgla je informaciju novinske agencije AFP da je iz svog članstva isključila Demokratsku stranku Srbije (DSS) premijera Vojislava Koštunice zbog njezinih stavova glede pitanja neovisnosti Kosova.

EPP je u petak na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje u kojemu predsjednik EPP-a Wilfried Martens službeno demantira vijest o isključenju DSS-a.

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

"Predsjednik EPP-a dobio je od Konferencije šefova država i vlada te stranačkih vođa EPP-a da nalog da stupi u dijalog s premijerom Koštunicom i njegovom vladom", navodi se u priopćenju.

Austrijska novinska agencija APA prenijela je informacije iz krugova unutar EPP-a, prema kojima je njemačka Kršćansko socijalna unija (CSU) podnijela zahtjev za suspenzijom odnosno isključenjem DSS-a. Statut EPP-a međutim propisuje da se o zahtjevu može raspravljati samo ako ga postavi najmanje sedam stranaka iz najmanje pet zemalja.

Srbijanska novinska agencija Tanjug izvijestila je da se predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Ivo Sanader u četvrtak suprotstavio prijedlogu isključenja DSS-a.

Tek nakon sljedeće sjednice EPP-a odlučivat će se o mogućem pokretanju postupka suspenzije DSS-a, prenijela je APA.

DSS je pridruženi član EPP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene