Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica se i dalje protivi neovisnosti Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Vojislav Koštunica upozorio je Vijeće Europe u Strasbourgu da ne smije jednostrano nametnuti proglašenje neovisnosti Kosova.

'Nemoguće je Srbiji nametati rješenje jednostranim proglašenjem neovisnosti', rekao je pred Parlamentarnom skupštinom te organizacije.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Aleksandar Vučić "Svjetski sukob preko naših leđa'' Srbi bijesni na Putina, tvrde da im je okrenuo leđa: "Zar ovako, braćo Rusi?" Slika nije dostupna Jakup Krasniqi 'Naša je težnja što brža integracija u EU i Vijeće Europe'

'To će samo pogoršati stanje i bit će osuđeno na neuspjeh', upozorio je opetujući kako Srbija 'neće dopustiti da se kosovska država uspostavi nasilju'.

Odgovarajući na pitanje monegaškog zastupnika o mogućnosti vojne intervencije dođe li do jednostranog proglašenja neovisnosti, Koštunica je kazao: 'Shvatit ćete da Srbija i vlada razmišljaju o intervenciji jedino na temelju zakona i poštujući međunarodno pravo, počevši od rezolucije 1244 Ujedinjenih naroda. To je jasno'.

'Nitko nam ne može reći kako naše stajalište nije u redu i na kojim se zakonski temeljima Srbiji može oduzeti 15 posto njezina teritorija i stvoriti još jedna albanska država na Balkanu', kaže Koštunica.

'Koji su argumenti protiv statusa najpovlaštenije nacionalne manjine koji nudi Beograd?', upitao je.

Srbi i Kosovari nisu popustili u svojim suprotstavljenim zahtjevima na izravnim pregovorima u New Yorku, o budućem statusu pokrajine koja traži neovisnost, ali su se dogovorili da će se opet naći 14. listopada u Bruxellesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene