Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: Torta za proslavu neovisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski albanci nastavljaju s pripremama za proglašenje nezavisnosti. Srbija u međuvremenu pokušava u posljednji trenutak spriječiti otcjepljenje te pokrajine. Na njezin zahtjev o Kosovu će raspravljati Vijeće sigurnosti UN-a.

Vijeće sigurnosti UN-a večeras će iza zatvorenih vrata raspravljati o pitanju Kosova. Srbiju će predstavljati ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Eenergetska neovisnost Španjolska ih ima više od 300, Hrvatska nijednu: ''Interes građana postoji, ali nedostaje političke volje'' Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

Zahtjev Beograda podržala je Rusija, no ruski šef diplomacije Sergej Lavrov nije optimističan. I prema zapadnim diplomatskim izvorima male su šanse da se na sjednici dogodi nešto značajno. Srbija može samo iščekivati odluku Prištine i vidjeti koje će zemlje priznati kosovsku nezavisnost. 

Na Kosovu se u međuvrmenu nastavljaju pripreme za proglašenje nezavisnosti. Priključili su se i slastičari. Čokolada, vanilija i orasi sastojci su torte nezavisnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene