Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: Istraga protiv najviših dužnosnika UNMIK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji UN-ova ureda za kontrolu -OIOS (Office of Internal Oversight Services) proširili su istragu protiv najviših dužnosnicima UNMIK-a i zaplijenili hard-disk s računala civilnog upravitelja UN-a Joachima Rueckera, njegova zamjenika Stevena Schooka i posebnog savjetnika Alexandra Borga Olivera.

Vijest je objavio prištinski neovisni dnevnik na albanskome "Express" navodeći da se sumnja na zlouporabu velikih financijskih sredstava i kršenje zakona.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija Legalizacija objekata Cure detalji velike akcije policije i USKOK-a u Istri: Proširena istraga uhićenih u kraku "Dorina"

Istraga je bila prvo pokrenuta protiv Stevena Schooka, a sada je proširena i protiv samog civilnog upravitelja UN-a Joachima Rueckera i njegova posebnog savjetnika Alexandra Borga Olivera.

Ruecker i Schook već se nekoliko dana ne nalaze na Kosovu, no istražitelji su u njihovu odsustvu pretražili njihove urede i oduzeli potrebnu dokumentaciju.

Prema pisanju prištinskog lista, Schook i Borg Oliver su pod
istragom zbog umiješanosti u poslove izgradnje nove termoelektrane Kosova C kao i u opskrbu kerozinom prištinske zračne luke.

Glasnogovornik UNMIK-a Alexander Ivanko izjavio je za Express da ne može ni opovrgnuti ni potvrditi da je istraga u tijeku niti dati dodatna objašnjenja.

Po pisanju Expressa, trojica visokih dužnosnika UNMIK-a sumnjiče se za zloporabe velikih financijskih sredstava i kršenja zakona na Kosovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene