Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koruški parlament: Može džamija, ali bez kupole i minareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za pravosuđe i ustav koruškoga zemaljskog parlamenta preporučio je zabranu gradnje džamija u toj austrijskoj saveznoj zemlji, čime je učinjen prvi korak u sprječavanju gradnje islamskih vjerskih građevina.

Stranka Savez za budućnost Austrije (BZOe), podnijela je zahtjev kojim se od zemaljske vlade zahtijeva da u skladu s ustavom donese izmjene zakona kojim se zabranjuje gradnja džamija s kupolama i minareta. Odluku parlamentarnog odbora, kojim se zemaljskom parlamentu preporučuje da odobri zahtjev, nisu poduprli zastupnici Socijaldemokratske stranke (SPOe).

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

"Koruški propisi o gradnji trebaju se pooštriti tako da to konkretno znači isto što i zabrana džamija i minareta", izjavio je predsjednik kluba zastupnika BZOe u koruškom parlamentu Kurt Scheuch.

Stranka Zelenih, koja nije zastupljena u koruškom parlamentu, upozorila je da za odluku nema ustavnog temelja, nakon što je zemaljska ustavna služba upozorila da bi odluka mogla ugroziti vjerska prava građana.

BZOe poštuje mišljenje ustavne službe, ali ga ne dijeli, poručio je Scheuch.

Predstavnici BZOe-a, najjače stranke u koruškom parlamentu, optimistični su da će parlament potkraj mjeseca donijeti primjerenu odluku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene